ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
ΩΡΙΩΝ: Κυνηγών Παιδεία
ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr

Αθήνα, 20/8/2011
Προς: Συναδέλφους κυνηγούς
Κυνηγετικές Οργανώσεις
Κυνηγετικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες
Επαγγελματίες του χώρου μας
Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα

Θέμα:Κυνηγών Παιδεία

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ίδρυση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) πριν από σχεδόν δύο χρόνια και η μεταφορά σε αυτό της αρμοδιότητας για τη θήρα σηματοδότησε μεταξύ άλλων την ενίσχυση των αντικυνηγετικών τάσεων στην Ελλάδα και την απόπειρα ενσωμάτωσής τους στα νομοσχέδια που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το κυνήγι.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια τα δύο αυτά χρόνια για να διατηρηθεί το κυνήγι αλώβητο, σε πείσμα των αρμόδιων (Υπουργείο, Δασική Υπηρεσία) αλλά και των αναρμόδιων (περιβαλλοντικές ΜΚΟ) φορέων. Απέδειξαν στην πράξη, με αναμφισβήτητες εκθέσεις και μελέτες, πως οι αιτιάσεις των αντικυνηγετικών φορέων δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά και δεν συμβαδίζουν με την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Η ΕΕ αναφέρει ρητά στα σχετικά έγγραφά της πως μέσα από τη διατήρηση των φυσικών ενδιαιτημάτων, οι κυνηγοί συμβάλλουν τα μέγιστα στην προστασία της βιοποικιλότητας.

Εκτιμούμε πως σήμερα περισσότερο από ποτέ, υπάρχει σημαντικός ρόλος τον οποίο καλείται να παίξει καθένας από εμάς τους κυνηγούς στην προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου στην Ελλάδα. Όλοι εμείς οι κυνηγοί, κατά τη διάρκεια των κυνηγετικών μας εξορμήσεων και όχι μόνο, καλούμαστε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους παρακάτω τομείς:

Η ανταπόκρισή μας στα παραπάνω θα συνδράμει ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας του Έλληνα κυνηγού στην κοινωνία και θα δώσει στους εκπροσώπους μας τη δύναμη και τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Η άγνοια, η αδράνεια, και η λαθροθηρία βλάπτουν σοβαρά το κυνήγι. Ας τις αντιμετωπίσουμε στην πράξη, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Κυνηγετική Χρονιά, γεμάτη συγκινήσεις και χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.

  Για τον Ωρίωνα
Με εκτίμηση,
  
  O Πρόεδρος


Δημήτρης Χριστοδουλάκης
ΩΡΙΩΝ  - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου
 

Πηγή: http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2011/hunters.htm