ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Επιστολή για τις φόλες
Ω Ρ Ι Ω Ν  - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr
Αθήνα, 5/2/2009

Προς: Νομαρχία Κιλκίς, info@kilkis.gr
Δήμος Κρουσσών, kroussia@0745.syzefxis.gov.gr
Κυν.Σύλλογος Κιλκίς, fax: 23410-28283
Κυν.Ομοσπ.Μακεδονίας-Θράκης, hunters@hunters.gr

Θέμα: Φόλες στο Δήμο Κρουσσών θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία

Την 1η Φεβρουαρίου 2009, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ισώματος του Δήμου Κρουσσών του Ν.Κιλκίς, μέλος του Ωρίωνα διαπίστωσε την ύπαρξη δηλητηριασμένων σκευασμάτων (φόλες). Οι φόλες είχαν διασκορπιστεί σε δασώδη περιοχή από ανθρώπινο χέρι, προφανώς με δόλιο κίνητρο, στην περιοχή κοντά στο Δ.Δ Ίσωμα. Η περιοχή είναι πολύ κοντά στο χωριό και έχει ως χαρακτηριστικό ένα μικρό πρόχειρο ταμιευτήρα νερού σε ξυλεμένο ρέμα.

Το άτυχο σκυλί του μέλους μας δηλητηριάστηκε από -πιθανότατα- οργανοφωσφορικό γεωργικό φάρμακο που είχε τοποθετηθεί μέσα σε μικρό κομμάτι κρέατος. Συμπτώματα: Σιελόρροια, διάρροια. μυϊκούς σπασμούς και αστάθεια που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε παράλυση του ζώου και άπνοιες, ένδειξη ότι έχει προσβληθεί το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα του ζώου. Χορηγήθηκαν επιτόπου ατροπίνες και το σκυλί μεταφέρθηκε αμέσως στην πλησιέστερη κτηνιατρική κλινική. Διενεργήθηκαν αναλύσεις αίματος οι οποίες θα είναι στη διάθεση του όποιου ενδιαφερομένου. Στην περιοχή βρέθηκε και μία νεκρή αλεπού, πιθανότατα από την ίδια αιτία.

Δυστυχώς, παρά την συνεχή κτηνιατρική φροντίδα, το σκυλί, ένα υπέροχο pointer 8 ετών, υπέκυψε τελικά δύο μέρες αργότερα βυθίζοντας στη θλίψη τον ιδιοκτήτη του και την οικογένειά του.

Ως Σύλλογος, επιθυμούμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για την ενέργεια των ασυνείδητων η οποία:

1. Βάλει κατά της περιβαλλοντικής συνείδησης και νομιμότητας
2. Θέτει σε κίνδυνο ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές (μικρών παιδιών) της τοπικής κοινωνίας
3. Στο κατώφλι της άνοιξης, υπονομεύει το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλει η Νομαρχία Κιλκίς και ο Δήμος Κρουσσών για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής και σίγουρα αποθαρρύνει τις οικογένειες που θα θελήσουν να εκδράμουν στα πανέμορφα -κατά τα άλλα- Κρούσσια.

Για τον Ωρίωνα
Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος


Δημήτρης Χριστοδουλάκης
Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου