ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Επιστολή προς το National Geographic
Ω Ρ Ι Ω Ν  - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr
Αθήνα, 8/4/2008

Προς :National Geographic, ngm@dolnet.gr

Θέμα: Κυνήγι και Διαχείριση της άγριας φύσης.

Αγαπητό National Geographic,

διαβάζοντας την αγγλική έκδοση του περιοδικού σας τον περασμένο μήνα είδαμε αρκετά γράμματα αναγνωστών σας με διιστάμενες απόψεις σχετικά με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο αγγλικό NGM το Νοέμβριο του 2007 και αφορούσε την επίπτωση του κυνηγίου στην άγρια φύση.

Με ενδιαφέρον ανακαλύψαμε την on-line εκδοχή του άρθρου [http://ngm.nationalgeographic.com/2007/11/hunters/poole-text] και με τη σειρά μας θεωρούμε ότι αποτελεί μια αξιοπρόσεκτη προσέγγιση στο πρόβλημα της διαχείρισης της άγριας φύσης και ζωής στις μέρες μας.

Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα αν επιχειρούσατε να διερευνήσετε το συγκεκριμένο θέμα στην Ελλάδα και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια στη συλλογή στοιχείων που αφορούν την Ελληνική κυνηγετική κοινότητα. Οι διαφορές μεταξύ της Αμερικανικής πραγματικότητας και της Ελληνικής είναι σημαντικές [κυρίως στο θέμα της κυριότητας της γης και της επ'αυτής χλωρίδας και πανίδας] ωστόσο και οι ομοιότητες σε πολλά θέματα είναι μεγάλες και άξιες προσοχής.

Είναι πάγια θέση του συλλόγου μας ότι πρόοδος στη διαχείριση της άγριας ζωής μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συνεργασιών και συνεργιών σε όλα τα επίπεδα όλων των ενδιαφερόμενων παραγόντων χωρίς αποκλεισμούς και με σεβασμό στα δικαιώματα όλων. Αλλωστε, όπως έχει πεί κατ' επανάληψη ο επίτροπος περιβάλλοντος κ.Στ.Δήμας, "το κυνήγι δεν είναι τμήμα του προβλήματος αλλά τμήμα της λύσης του προβλήματος".

Για τον Ωρίωνα
Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος


Μίλτος Φακιώλας
Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου