ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Συμμετοχή του Ωρίωνα στην Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη
Χορηγία και συμμετοχή σε διεθνές Συνέδριο στη Νάξο
Αειφορική Διαχείριση και Ανάπτυξη Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών
Sustainable Management and Development of Mountainous and Island Areas

Ο Ωρίωνας, παραμένοντας πιστός στις αρχές του και πιστεύοντας ακράδαντα στην αξία της απόκτησης περιβαλλοντικής γνώσης, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, στηρίζοντας κάθε ανάλογη προσπάθεια. Αισθανόμαστε, λοιπόν, υπερήφανοι για την ευκαιρία που μας δόθηκε, να είμαστε μεταξύ των εννέα χορηγών του διεθνούς περιβαλλοντικού συνεδρίου της Νάξου. Η χορηγία καλύφθηκε αποκλειστικά από συνδρομές των μελών μας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Νάξο, κατά το τριήμερο από 29/9 εως 1/10/2006, με μεγάλη επιτυχία. Διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων), με θέμα την "Αειφορική Διαχείριση και Ανάπτυξη Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών". Από τον τίτλο και μόνο γίνεται εμφανές πόσο μεγάλο ενδιαφέρον είχε αυτό το συνέδριο για τη χώρα μας η οποία απαρτίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της από βιοτόπους ορεινού και νησιωτικού τύπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν σημαντικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο και παρουσιάσθηκαν περισσότερες από 90 εισηγήσεις (μόνο στην Αγγλική), γεγονός που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα του συνεδρίου καθώς και το έντονο ενδιαφέρον επιστημόνων, Πανεπιστήμιων και Ερευνητικών Κέντρων, τόσο της Χώρας μας, όσο και του εξωτερικού. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.fmenr.duth.gr/Naxos-Conference.

Τα πρακτικά του συνεδρίου (εισηγήσεις) εκδόθηκαν σε δύο τόμους των 350 σελίδων ο καθένας, μόνο στην Αγγλική. Μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ: 1ος Τόμος και 2ος Τόμος
(Είναι περίπου 6ΜΒ ο καθένας, κάντε δεξί κλικ και save as - αποθήκευση ως..)

Εκ μέρους του Ωρίωνα, παρακολούθησε το συνέδριο το μέλος μας, η κ. Όλγα Μασλαρινού (Δασολόγος-Θηραματολόγος). Ο Ωρίωνας θα επεκτείνει τις προσπάθειες του προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύοντας στην ενημέρωση και στηρίζοντας την απόκτηση περιβαλλοντικών γνώσεων, τόσο για τα μέλη μας, όσο και για κάθε συνάδελφο κυνηγό, θεωρώντας ότι μόνο ένας ενημερωμένος κυνηγός μπορεί να έχει τεκμηριωμένη άποψη.

Ακολουθεί η σχετική αλληλογραφία:

Ω Ρ Ι Ω Ν  - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Αναγνωρισμένος Σύλλογος
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr
Πληροφ: Π.Μπίρτσας, τηλ.6972 449731
Αθήνα, 24/5/2006

  Προς:
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Πανταζίδου 193, τκ.68200, Νέα Ορεστιάδα
Υπόψιν:
Δρ.Ευάγγελου Μανωλά (Επ.Καθηγητή),
τηλ: 2552041157, mail: emanolas@fmenr.duth.gr

Θέμα: Χορηγία του Ωρίωνα για το Συνέδριο της Νάξου


Αγαπητέ κ.Μανωλά

Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε ότι το Πανεπιστήμιο της Θράκης και ειδικότερα το τμήμα σας, διοργανώνει διεθνές Συνέδριο στη Νάξο από 29/9 εως 1/10/2006 με θέμα την Αειφορική Διαχείριση και Ανάπτυξη Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών. (Sustainable Management and Development of Mountainous and Island Areas).

Ο Σύλλογός μας θεωρεί ότι τα θέματα του Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελληνική ύπαιθρο και τους Ελληνες Κυνηγούς. Ως εκ τούτου θα επιθυμούσαμε να συνδράμουμε οικονομικά στη διεξαγωγή του Συνεδρίου με το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ. Το παραπάνω ποσό θα επιθυμούσαμε να διατεθεί κατά την κρίση σας για την κάλυψη τμήματος του κόστους εκτύπωσης των πρακτικών του Συνεδρίου.

Για την χορηγία αυτή παρακαλούμε όπως εμφανίσετε το λογότυπο του συλλόγου μας στα πρακτικά του Συνεδρίου και μας αποστείλετε ένα αντίγραφο των πρακτικών για την ενημέρωση των μελών μας και για το αρχείο μας.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις περαιτέρω ενέργειές μας για την ολοκλήρωση της χορηγίας και την εκταμίευση του παραπάνω ποσού.


Για το ΔΣ του Ωρίωνα
Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος


Μίλτος Φακιώλας
Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου