ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Δελτίο Τύπου του Ωρίωνα
Συμμετοχή του Ωρίωνα σε συνέντευξη τύπου της Δ'ΚΟΣΕ
(Κενοτόμο πρόγραμμα για την κατάργηση του κόστους των αδειών)

Ο Ωρίων παρέστη, κατόπιν πρόσκλησης της Δ' ΚΟΣΕ, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας την Τρίτη 1/8/2006. Στην συνέντευξη ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της Ομοσπονδίας να συνεργαστεί με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με σκοπό να πληρώνονται από τις εταιρίες οι άδειες κυνηγίου εφόσον βέβαια οι κυνηγοί ενταχθούν σε κάποιο από τα προγράμματά τους.

Παράλληλα οι εταιρίες θα πληρώνουν ένα ποσό στην Ομοσπονδία για κάθε άδεια με σκοπό να χρηματοδοτηθούν οι φιλοθηραματικές δραστηριότητες και να μην επιβαρύνονται επιπλέον οι κυνηγοί. Η εξαιρετική αυτή ιδέα θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και με άλλες εταιρίες παροχής ειδών και υπηρεσιών που ενδιαφέρουν τους κυνηγούς.

Η Ομοσπονδία περιμένει την επίσημη έγκριση από την εποπτεύουσα αρχή, την Περιφέρεια, για να προχωρήσει στη λήψη προσφορών κλπ. Μάλιστα είχε ήδη πάρει πρόχειρη προσφορά από την ΤΙΜ με ευνοϊκούς για τους κυνηγούς όρους.

Η Δ΄ΚΟΣΕ ζήτησε από τους εκπροσώπους των κυνηγετικών ΜΜΕ που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη, να μεταφέρουν στον κυνηγετικό κόσμο την κενοτόμο αυτή ιδέα ώστε να ζυμωθεί και να φανεί η ανταπόκριση των κυνηγών καθώς και οι πιθανές εφαρμογές της. Μας επισήμαναν ότι όλα αυτά τελούν υπό την έγκριση της Περιφέρειας αν και εφόσον γίνει. Μας είπαν πάντως ότι δίνουν πιθανότητα πάνω από 95% για να εγκριθούν τέτοιες ενέργειες.

Ο σύλλογός μας έστειλε στην Δ΄ΚΟΣΕ την παρακάτω ευχαριστήρια-συγχαρητήρια επιστολή:

Ω Ρ Ι Ω Ν  - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr
Αθήνα, 4/8/2006

Προς: Δ'ΚΟΣΕ

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκλησή σας σε συνέντευξη τύπου την 1/8/2006. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη, μετέφεραν σε όλα τα μέλη μας τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες της Δ' ΚΟΣΕ για την ελάφρυνση των κυνηγών-μελών της και παράλληλα τη χρηματοδότηση των φιλοπεριβαλλοντικών δράσεών της.

Οπως πάντα, ο σύλλογός μας προτίθεται να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τη συνολική προσπάθεια για τη βελτίωση των κυνηγετικών μας πραγμάτων. Ευχόμαστε η πολύ καλή αυτή ιδέα σας να έχει την ανάλογη συνέχεια και με άλλες εταιρίες αλλά και στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες της χώρας.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών μας, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα, όπως μας είπατε, στο e-mail orion@orion.net.gr ή στο fax 210.61.46.905 ή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση (Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια).

Για το ΔΣ του Ωρίωνα
Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος


Μίλτος Φακιώλας
Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου