ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
DIANA 2006
Η Εκδήλωσή μας στην Εκθεση DIANA (8/4/2006)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2005, ώρα 4:30μμ στην αίθουσα διαλέξεων της DIANA. (εκθεσιακό κέντρο MEC, Λ.Λαυρίου 301, Παιανία).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσής μας στη DIANA 2006 περιελάμβανε δύο ομιλίες.
1. Η γρίπη των πτηνών - μύθοι και αλήθειες.
2. Αγριόχοιρος - το παρόν και το μέλλον του. (sus_scrofa.ppt - 6MB)

Οι εισηγητές ήταν μέλη του ομίλου μας και παράλληλα διακεκριμένοι επιστημονικοί συνεργάτες των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Ομίλου μας κ.Μίλτο Φακιώλα.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δρ.Περικλής Μπίρτσας, Δασολόγος Θηραματολόγος, Γεν.Διευθυντής της Κυν.Ομοσπ. Μακεδονίας-Θράκης και μέλος του ΔΣ του Ομίλου μας. Αναφέρθηκε στη γρίπη των πτηνών και παρουσίασε όλα τα μέχρι στιγμής επιστημονικά στοιχεία για το θέμα. Παράλληλα στιγμάτισε την απαράδεκτη τακτική κάποιων περιφερειαρχών να απαγορεύσουν το Κυνήγι ενάντια σε κάθε λογική και παρά τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε.

Ακολούθησε η ομιλία για τον Αγριόχοιρο. Ο Γιώργος Χριστοδούλου, Δασοπόνος - Θηραματοπόνος, Επιστημονικός συνεργάτης της Ζ΄ Κ.Ο.Θεσσαλίας και μέλος του Ομίλου μας παρουσίασε μετρήσεις και στοιχεία για την πληθυσμιακή κατάσταση του είδους, για τη βιολογία του, τον σωστό τρόπο κυνηγίου και τις μεθόδους για την βέλτιστη διαχείριση και ανάπτυξή του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΚΣΕ κ.Νίκος Παπαδόδημας, αρκετά στελέχη των κυνηγετικών οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε το ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ για την παραχώρηση της αίθουσας και την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Κάντε κλίκ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Ο Περικλής Μπίρτσας Ο Γιώργος Χριστοδούλου Μερική άποψη της αίθουσας Μερική άποψη της αίθουσας