ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Δελτίο Τύπου

Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Αναγνωρισμένο Σωματείο, Εδρα: Αθήνα
Email: orion@orion.net.gr   www.orion.net.gr

  Αθήνα, 4-11-2003

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Δίκτυο των Κυνηγών "ΩΡΙΩΝ" και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση για την περιοχή οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2003 και ώρα 5:30μ.μ.

Μέχρι τέλους του έτους 2003 επίκειται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία θα χαρακτηριστεί ως περιοχή οικονανάπτυξης η περιοχή Κάρλας – Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου. Το ενδιαφέρον των κυνηγών για την νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερο και προφανές.

  • Πρώτον γιατί οι κυνηγετικές οργανώσεις έχουν άμεσο ενδιαφέρον και άποψη για τη διαχείριση και φύλαξη των οικοτόπων και την αποκατάσταση και βελτίωση των βιοτόπων.
  • Δεύτερον γιατί προωθείται μέσω της υπουργικής απόφασης μια πρόσθετη απαγόρευση κυνηγίου σε μια μεγάλη περιοχή του Μαυροβουνίου, χωρίς μάλιστα καμία αιτιολογία.
  • Και τρίτον γιατί πιστεύουμε τι οι κυνηγοί πρέπει να έχουν συμμετοχή στον φορέα που θα διαχειριστεί αυτή την περιοχή οικοανάπτυξης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:

  • Στάθης Κουτσερής, γεωπόνος – Δρ χωροτάκτης περιβάλλοντος, επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας έργου «Φυσικό Περιβάλλον» της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Γεώργιος Χριστοδούλου, δασοπόνος – θηραματοπόνος, επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Βορείων Σποράδων
  • Περικλής Μπίρτσας, Δρ δασολόγος – Θηραματολόγος, διευθυντής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης

Ω Ρ Ι Ω Ν