ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Δελτίο Τύπου
Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Μή Κερδοσκοπικός Ομιλος, Εδρα: Αθήνα
Email: orion@orion.net.gr   www.orion.net.gr
  Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου
Ξενοφώντος & 2ας Νοεμβρίου, Βόλος
Τηλ-Fax: 24210.24783

Αθήνα, 12-11-2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10-11-2003 με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση στο Βόλο που συνδιοργάνωσαν ο Κ.Σ.Βόλου και ο "ΩΡΙΩΝ". Ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που γίνεται κυνηγετική εκδήλωση στο Βόλο και η ανταπόκριση των κυνηγών ήταν μεγάλη. Υπολογίζεται οτι παρευρέθηκαν περίπου 150 άτομα. Η ανταπόκριση των άλλων Κυνηγετικών Οργανώσεων ήταν επίσης μεγάλη.
Παραβρέθηκαν:

  • O πρόεδρος της Κυν. Ομοσπονδίας Θεσσαλίας,
  • Oι πρόεδροι των κυνηγετικών συλλόγων: Αλμυρού, Βελεστίνου, Ζαγοράς, Λάρισσας και Τρικάλων καθώς και εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας.
  • O νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας και πρόεδρος της επιτροπής αγροτικής ανάπτυξης Π. Μπλάνας,
  • O γνωστός μας καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθ. Σφουγγάρης.

Η Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και Βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση που βρίσκονταν στο Βόλο και δέχονταν το ίδιο βράδυ ευχές για τη γιορτή της σε ξενοδοχείο, μας έστειλε επιστολή εξηγώντας το λόγο μή συμμετοχής της στην εκδήλωση. Στην επιστολή αναφέρεται στην αναγκαιότητα επικοδομητικού διαλόγου μεταξύ όλων των φορέων για την περιοχή οικοανάπτυξης. Επίσης ο βουλευτής Α. Βούλγαρης (πρώην Γ.Γ. ΥΠΕΧΩΔΕ και πρώην υφυπουργός) με επιστολή του μας εξέφρασε την λύπη του για την αδυναμία του να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Με τις εισηγήσεις και την συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε ικανοποιητικά το θέμα, και εκτιμούμε οτι ο μέσος ακροατής κατανόησε τουλάχιστον τους βασικούς άξονες της εκδήλωσης. Μετά το τέλος των ομιλιών ο Κ.Σ.Βόλου πρόσφερε τσίπουρα στους παρευρισκομένους. Σύντομα θα δημοσιευτούν οι κεντρικές ομιλίες και τα συμπεράσματα της εκδήλωσης.

Τέλος, ο Κ.Σ.Βόλου και ο "ΩΡΙΩΝ" θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και υπόσχονται οτι θα παρακολουθήσουν στενά όλη την εξέλιξη της υπό δημιουργία περιοχής "Οικοανάπτυξης Μαυροβουνίου - Κάρλας- Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου", ώστε να ενημερώνουν την κυνηγετική οικογένεια.


Με τιμή
"ΩΡΙΩΝ" το Δίκτυο των Κυνηγών   Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου