ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Κυνηγετική εξόρμηση για τσίχλες στη Φθιώτιδα (22/2/2003)
Κυνηγετική εξόρμηση για τσίχλες στη Φθιώτιδα (22/2/2003)

Γιώργος Πέππας:Λοιπόν αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και λοιποί Ωρίωνες ειδικά εσείς οι τελευταίοι όσοι δεν ήρθατε ΧΑΣΑΤΕ!

Το τσιχλοκυνήγι ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου με αναχωρήσεις σε διαφορετικά ωράρια. Τα παιδιά που θα πήγαιναν για πρωινό καρτέρι τσίχλας , ήταν στο ραντεβού τους Εγγλέζοι ! Στις 6,30 πμ στο προκαθορισμένο σημείο. Εγώ με τον Παντελή και τον Τάκη φύγαμε κατά τις 7 από Αθήνα να πάμε πρώτα για μπεκάτσα και μετά να βρούμε τα παιδιά για να συνεχίσουμε με τσιχλοκυνήγι, βέβαια είμαστε σε συνεχή επαφή ας είναι καλά τα σύγχρονα μέσα του πολιτισμού μας.

Περνώντας κατά τις 8,30 από την Εθνική είδαμε τα αυτοκίνητα των παιδιών που κυνηγούσαν πια περπατητό στους Ελαιώνες , τηλέφωνα πληροφορίες και τα σχετικά , ραντεβού σε δύο ώρες. Εμείς τέλος πάντων φτάσαμε στο μέρος που υποτίθετο θα κυνηγάγαμε μπεκάτσα , όλα άσπρα από το χιόνι , το ύψος του στα πλάγια του δρόμου περίπου 50-60 πόντους, εγώ επέμενα γιατί ξέρω ότι κάνει κάτι χούνες που δεν πιάνουν εύκολα χιόνι και ξέρω ότι είχαμε μεγάλες πιθανότητες να βρούμε πουλιά και αρκετά. Το τέλος και την παράδοση την έδωσε το χιόνι πάλι , που μόλις βγήκαμε από το χωριό για το βουνό δεν υπήρχε πουθενά δρόμος , ένα άσπρο πανέμορφο τοπίο αλλά δρόμος , δρόμοι πουθενά μόνο χιόνι.χιόνο και πάλι χιόνι. Είπαμε άσε μην πέσουμε σε καμιά τρύπα μια και θα πηγαίναμε στο περίπου.

Επιστροφή λοιπόν στα παιδιά στους ελαιώνες , κατέβασμα σκυλιών , δύο Γκόρντον εγώ, δύο Επανιέλ ο Τάκης και δύο Πόιντερ ο Παντελής , αφού λιπάνανε τον γύρω χώρο και τις ελιές τα σκυλιά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το κυνήγι μπας και βρούμε καμιά μπεκάτσα στα πυκνά που υπάρχουν και με τέτοιες συνθήκες κάτι βαστάνε . Ταυτόχρονα ακούγαμε γύρω γύρω τα παιδιά που κυνηγούσαν τσίχλες . Για να μην σας κουράζω τελικώς απολογισμός τρία σηκώματα δύο μπεκάτσες στο χέρι και αρκετές τσίχλες από τα παιδιά.

Κατά τις δύο συγκέντρωση στα αυτοκίνητα , ο Παντελής είχε καλή πληροφορία όπως αποδείχτηκε για τσίχλες προς την Στυλίδα μεριά βούρ λοιπόν κατά εκεί , σταμάτημα στον Καραβόμυλο για καφέ , μπαίνουμε στην καφετέρια αρκετός κόσμος , καταλαβαίνετε τώρα εμείς λάσπες κλπ , ο μαγαζάτορας να τρίβει τα χέρια του σκεπτόμενος τα 15 περίπου στόματα πολύ φαγανά και βασικά πολύ πεινασμένα μόνο υποκλίσεις δεν μας έκανε , στην παρέα είχαμε και κάποιους ψαροντουφεκάδες εν ενεργεία οπότε αφού ελέγξαμε το ποιόν των ψαριών του υποσχεθήκαμε ότι θα επιστρέψουμε το βραδάκι μετά από το απογευματινό κυνήγι πρέπει να στενοχωρήθηκε αλλά παρηγορήθηκε με καμιά 20 καφέδες που πολύ πρόθυμα μας έφτιαξαν .

Φτάνοντας στο καινούριο μέρος άρχισε το περπατητό κυνήγι, παιδιά πουλιά πολλά μα πολλά , βέβαια πονηρά και πολύ προσεκτικά , τελικώς απολογισμός από τσίχλες πιστεύω περίπου 60-80 πουλιά αλλά άλλα τόσα και περισσότερα χαμένα δυστυχώς. Αν είχαμε πάει από το πρωί εκεί θα κάναμε πολύ μεγάλο νούμερο ειλικρινά.

Επιστροφή στα αυτοκίνητα και μετά πίσω στην ταβέρνα για ψάρι , το μαγαζί υπέροχο άδειο και μόλις μας είδαν να σχιστούν να μας εξυπηρετήσουν , μην αναφέρω ποσότητες κλπ θα πω μόνο ότι φάγαμε και απίστευτα πολύ ! καλά επίσης ήπιαμε καλά διασκεδάσαμε και γελάσαμε , νομίζω ότι ήταν μια από τις καλύτερες βόλτες μου έτσι με πολλούς ανθρώπους και φίλους. Έτσι τελείωσε αυτή η όμορφη μέρα από ένα τσιχλοκυνήγι.

Ξέχασα να πω κάτι αρκετά ενδιαφέρον πιστεύω , το μεσημέρι που είμαστε στα αυτοκίνητα και περιμέναμε τους τελευταίους να κατέβουν από το βουνό, είμαστε δίπλα στην εθνική στα πέντε μέτρα , δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι συνάδελφοι πέρασαν και μας χαιρέτησαν , αλλά και πόσοι άλλοι από άλλα αυτοκίνητα κανονικά . Παιδιά είμαστε μεγάλη δύναμη ίσως δεν γνωρίζουμε και την πραγματική δύναμη μας, ώστε να την χρησιμοποιήσουμε για αυτό που μας ενδιαφέρει ! Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου!!.

Λοιπόν παίδες οι συμμετοχές ήταν:

 1. Μαγδαληνός Χρήστος
 2. Μαγδαληνός Μάκης
 3. Κορτσιμελίδης Παναγιώτης
 4. Πελεχράς Στέργιος
 5. Φακιώλας Μίλτος
 6. Μαγγιώρος Γιώργος
 7. Κώστας Κουφόπουλος
 8. Παπαιωάννου Νίκος
 9. Σύμπουρας Αντώνης
 10. Τσιόδρας Τάσος
 11. Tάκης Πέππας
 12. Πέππας Γιώργος
 13. Παντελής Οικονόμου

Ελπίζω ότι δεν έχω ξεχάσει κάποιον αν ξέχασα στείλτε μου τα ονόματα και ζητώ συγνώμη !
Γιώργος Πέππας

Γιώργος Μαγγιώρος: ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΤΣΙΧΛΟΚΥΝΗΓΙ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ:
Γ.ΠΕΠΠΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΙΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΠΕΠΠΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΚΟΡΤΣΙΜΕΛΙΔΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΟΡΔΑΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΦΑΚΙΩΛΑΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΕΧΡΑΣ, Γ. ΜΑΓΓΙΩΡΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΠΟΥΡΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ(ΞΑΔΕΛΦΟΣ Γ.ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ), ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.


Κάντε κλίκ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:
Γ.Πέππας, Φακιώλας, Τσιόδρας, Πελέχρας, Κορτσιμελίδης, Παπαϊωάννου, Τ.Πέππας Οικονόμου, Φακιώλας, Πελέχρας, Τσιόδρας, Κορτσιμελίδης, Παπαϊωάννου, Τ.Πέππας Γ.ΠΕΠΠΑΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, Τ.ΠΕΠΠΑΣ, ΚΟΡΤΣΙΜΕΛΙΔΗΣ, ΤΣΙΟΡΔΑΣ, ΦΑΚΙΩΛΑΣ, ΠΕΛΕΧΡΑΣ, ΜΑΓΓΙΩΡΟΣ, ΣΥΜΠΟΥΡΑΣ, ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ(ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ), ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ