ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Η Συνάντηση της Χαλκίδας
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η Ιδρυση του ΩΡΙΩΝΑ και η κοπή της πίτας

Σε πρώτο πλάνο οι Κώστας Γκριτζάλας, Γιώργος Πέππας, Παντελής Οικονόμου, τα αδέλφια Μ&Χ.Μαγδαληνοί, και οι λοιποί στο βάθος! Ήταν τόσο μεγάλο το τραπέζι μας... που δεν χωρούσε στην φωτογραφία!!

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
όπως την είδε ο Τάσος Τσιόδρας (10/3/2002)

Αγαπητοί φίλοι, μέσα σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και με πολύ καλή διάθεση έγινε εχθές το βράδυ η πρώτη συνάντηση των εν Αθήναις και περιχώρων κατοικούντων του ΩΡΙΩΝΑ.

Στην όμορφη Χαλκίδα, ο αγαπητός οικοδεσπότης της μάσας κ.Γκριτζάλας έδωσε ρέστα, για να φανεί άξιος διαιτολόγος του ΩΡΙΩΝ. Όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος (την πετσώσαμε) μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Την θέση αυτή πολύ δύσκολα θα την χάσει από κάποιον.

Όμως πέρα από την οινοκατάνυξη και την κατανάλωση θαλασσινών μεζέδων, η συνάντηση αυτή από κοντά δεν ήταν παρά η συνέχεια μιάς επικοινωνίας που μας είχε ήδη φέρει αρκετά κοντά. Το ίντερνετ αποδεικνύει πόσο καταπληκτικό μέσο είναι αν και δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική επαφή. Οι εικόνες των προσώπων και η επικοινωνία το προγούμενο βράδυ απλά επιβεβαίωσαν ότι το κυνήγι στην Ελλάδα έχει μέλλον. Έχει μέλλον που το λένε με τυχαία σειρά αναφοράς ονομάτων Παντελή Οικονόμου, Δημήτρη Χριστοδουλάκη, Μάκη Μαγδαληνό, Κώστα Θεοδωρόπουλο, Μιχάλη Μπουρτζόγλου, Κώστα Γκριτζάλα, Γιώργο Πέππα, Πάνο Κορτσιμελίδη, τον υπογράφοντα (ελπίζω), και φυσικά τον Γιώργο τον Σουρλάγκα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους φίλους και μέλη του Ωρίωνα οι οποίοι λόγω δυσκολιών και αποστάσεως δεν κατάφεραν να έλθουν εχθές.

Είναι γεγονός ότι όταν ο "άνθρωπος" θέλει μπορεί να αλλάξει τον κόσμο ολόκληρο. Η αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα μας και καταλήγει και στον καθένα μας. Είναι δύσκολο να παραδεχθούμε ότι πολλοί συνάδελφοι, γνωστοί αλλά και "φίλοι" μας δεν αξίζουν τον τίτλο του κυνηγού, αλλα του οπλοφόρου. Είναι επίσης γεγονός ότι στον βωμό του ωχαδελφισμού έχει εδώ και χρόνια δημιουργηθεί ένα στάτους που θα ενοχληθεί εξαιρετικά όταν διαπιστώσει ότι κάποιος εναντιώνετε στο ρεύμα.Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Άλλωστε ο καθένας μας έχει βιώματα που το επιβεβαιώνουν. Είναι δύσκολο παιδιά να ξεπεράσουμε τα εσκαμμένα, είναι όμως βέβαιο ότι έχουμε ξεκινήσει να το κάνουμε δημιουργώντας τον "ΩΡΙΩΝΑ". Το ζητούμενο είναι μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να φθάσουμε. Θα βάλουμε το μαχαίρι να σπάσουμε τα αποστήματα και να καθαρίσουμε το κυνηγετικό τοπίο ή θα μας φάει το μαύρο χώμα; Ούτε ήμουν, ούτε είμαι απαισιόδοξος, πόσο μάλλον μετά από εχθές. Απλώς είναι πιστεύω συγκλονιστικό μιά χούφτα άνθρωποι (στην αρχή τουλάχιστον) να επιχειρούμε την έναρξη ενός αμιγούς κυνηγετικού ιδεαλιστικού συλλόγου που θα έρθει σε ρήξη με τα κακώς κείμενα του χώρου μας και όχι μόνο. Η πραγματοποίηση των επιδιώξεών μας ακούγετε παράδοξη στα αυτιά των υπευθύνων για το κυνήγι στον τόπο μας. Τι θα μπορέσουμε να κάνουμε εμείς που εκείνοι δεν έχουν κάνει τόσα χρόνια; H απάντησή μου μετά από εχθές; Όλα όσα δεν έχετε κάνει εσείς. Γιατί; Γιατί τα κίνητρά μας είναι εντελώς διαφορετικά από τα δικά σας. Η δική μας ανιδιοτέλεια είναι δική σας ιδιοτέλεια, ο δικός μας ενθουσιασμός είναι δική σας μιζέρια, και η δική μας επιθυμία είναι για εσάς βασανιστική υποχρέωση. Λυπάμαι που δεν είναι θετικά τα πράγματα στους περισσότερους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας. Μακάρι να ήταν. Ισως τότε ο Ωρίων να μην είχε λόγο ύπαρξης. Όπως έχουν τα πράγματα όμως σήμερα η παρόυσία του είναι όχι μόνον υποχρεωτική, αλλά θα έλεγα απαραίτητη.

Ξέρω ότι η δημιουργία του συλλόγου μας μόνο καλό μπορεί να φέρει στα κυνηγετικά δρώμενα της χώρας μας. Ελπίζω και πιστεύω οτι και οι ιθύνοντες των κυνηγετικών πεπραγμένων θα το καταλάβουν και θα μας υποστηρίξουν στην προσπάθειά μας. Άλλωστε όλα τα δάχτυλα ενωμένα γίνονται μιά γροθιά. Γροθιά που θα προσγειωθεί στα κεφάλια όλων εκείνων που θα τα βάλουν με την αρχαιότερη των δραστηριοτήτων που κουβαλάμε στα γονίδιά μας. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.

Χαιρετώ ευπειθώς.
Μέλος του ΩΡΙΩΝ.
ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΑΣΟΣ