ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Δελτίο Τύπου

Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Αναγνωρισμένο Σωματείο, Εδρα: Αθήνα
Email: orion@orion.net.gr   www.orion.net.gr

  Αθήνα, 5/6/2002

Δελτίο Τύπου

Προς: α) Κυνηγετικό Τύπο, β) Κυνηγετικές Οργανώσεις

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τα προβλήματα που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων των έμβυων όντων στον πλανήτη μας.

Χρειάζεται όμως κατ'αρχήν η αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας και των κυβερνήσεων αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας, όπου τα δάση και η βιοποικιλότητα θα προστατεύονται αποτελεσματικά, θα ανακοπεί η υπερθέρμανση του κλίματος, και θα σταματήσει η ερημοποίηση τεράστιων εκτάσεων κάθε χρόνο.

Αλλά υπάρχει και πρόβλημα συνειδητοποίησης της κατάστασης απ' όλους μας. ΟΛΟΙ έχουμε και ατομική ευθύνη για το περιβάλλον. Με λίγη μόνο προσπάθεια, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στην προστασία του, πολύ περισσότερο δε να αποφύγουμε κάθε ενέργεια που θα το επιβαρύνει.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους συναδέλφους κυνηγούς, να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους έμπρακτα με την καθημερινή τους συμπεριφορά και δράση, προστατεύοντας τα δάση, τα θηράματα και τους βιότοπους της πατρίδας μας.

Ω Ρ Ι Ω Ν