ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Ενημερωτική εκδήλωση στην Λάρισα
Ενημερωτική συνάντηση στο Hunter Club της Λάρισας

Το Μέλος του Ωρίωνα Μιχάλης Μαντέλας διοργανωσε ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 25/4/2002, σε συνεργασία με Το Στέκι των Κυνηγών στη Λάρισα, που λέγεται Hunter Club.
Το Hunter Club είναι ένα μικρό "στέκι" που βρίσκονται σε καθημερινή σχεδόν βάση μία μεγάλη μερίδα των κυνηγών της περιοχής.
Κάλεσε λοιπόν ο Μιχάλης τον εκτροφέα-εκπαιδευτή Επανιέλ Μπρετόν και Ελληνικού Ιχνηλάτη κο Παναγιώτη Χαιρόπουλο από τα Τρίκαλα, για να μιλήσει για την εκτροφή και εκπαίδευση σκύλων φέρμας και ιχνηλασίας.
Την επόμενη μέρα (26-4-2002) μας έστειλε την ανταπόκρισή του:

Φίλοι και συνάδελφοι καλημέρα

Xθές βράδυ πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα εκδήλωση στο HUNTER CLUB με θέμα την εκτροφή και εκπαίδευση σκυλιών φέρμας. Ομιλητής ήταν ο γνωστός εκτροφέας Παναγιώτης Χαιρόπουλος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία Λαρισαίων μελών του ΩΡΙΩΝΑ με την συμμετοχή πολλών κυνηγών.

Ο Παν.Χαιρόπουλος άρχισε το 1985 τις πρώτες προσπάθειες για εκτροφή epagneul breton σε ερασιτεχνική βάση.Από το 1993 ασχολείται επαγγελματικά πλέον με την εκτροφή και συμμετέχει στους Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων του Ομίλου της φυλής. Η γνωστή MADAME VON KLUNENMOOR, πρώτο breton πέρισυ και φέτος στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε και συμμετέχει στους αγώνες και την Εθνική Ελλάδας από τον φίλο Παν.Χαιρόπουλο. Επίσης σημαντική είναι η συνεισφορά του στην βελτίωση της φυλής στην Ελλάδα με τον MARVEL DE SAIN LUBIN, ένα σκύλο ο οποίος μεταβιβάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα γενετικά του χαρακτηριστικά βρίσκεται σε κάθε pedigree αξιόλογου κυνηγόσκυλου breton στην Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν πολλά θέματα σχετικά με τα επιλεκτικά ζευγαρώματα, την έναρξη εκπαίδευσης των κουταβιών, την σημασία των Ομίλων φυλής, την χρησιμότητα των Αγώνων Κ.Ι. κτλ. Η συζήτηση άρχισε σις 9.00 μμ και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με αμείωτο ενδιαφέρον.

Το HUNTER CLUB είναι ένας χώρος που λειτουργεί σαν στέκι των κυνηγών γενικά. Κυριαρχούν οι κυνηγοί με σκυλιά φέρμας αλλά υπάρχουν και κυνηγοί με ιχνηλάτες ανάμεσα στους φίλους που συχνάζουν εκεί. Με πρωτοβουλία των μελών του ΩΡΙΩΝΑ διοργανώνονται τακτικά ομιλίες και συνατήσεις με θέματα κυνοφιλικά, φιλοθηραματικά και γενικότερα θέματα κυνηγετικής παιδείας. Ετσι ανάμεσα σε καλούς μεζέδες και καλό κρασί οι φίλοι κυνηγοί έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα καυτά θέματα της κυνηγετικής επικαιρότητας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Θηραματολόγος της Z' Κ.ΟM. Θεσσαλίας Γιώργος Χριστοδούλου, ο οποίος πριν από ένα δεκαπενθήμερο έδωσε στον ίδιο χώρο μία υπέροχη διάλεξη για την θηραματική πολιτική των Ευρωπαϊκών χωρών σε αντιδιαστολή με την αντίστοιχη Ελληνική. Την διάλεξη παρακολούθησε πλήθος κόσμου και έδωσε την δυνατότητα να πληροφορηθούν οι κυνηγοί της Λάρισας με υπεύθυνο τρόπο για τα τόσο ενδιαφέροντα αυτά θέματα. Ο κ. Χριστοδούλου προτίθεται να τιμήσει τις τάξεις του ΩΡΙΩΝΑ, προσθέτοντας τις τόσο απαραίτητες γνώσεις του στην προσπάθεια για δημιουργία μίας καλύτερης κυνηγετικής παιδείας και μίας καλύτερης θηραματικής πολιτικής στα πλαίσια της αειφόρου κάρπωσης.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μιχάλης Μαντέλας