ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Αντιδράσεις στην αντικυνηγετική ΕΒΓΑ!
Αντιδράσεις των μελών μας στην αντικυνηγετική διαφήμιση της ΕΒΓΑ!
ΠΡΟΣ: ΕΒΓΑ AE
Πέππας Γιώργος
Κύριοι, με λύπη μου βλέπω ότι και φέτος η εταιρεία σας ξεκίνησε με το συγκεκριμένο σπότ , την δυσφημήσει και γελοιοποίηση 300 .000 συμπολιτών μας των κυνηγών και των οικογενειών τους.
Κύριοι ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την πολιτική της εταιρείας σας και των τμημάτων μάρκετινγκ-πωλήσεων. Πώς δηλαδή επεξεργάστηκαν τόσο έφυες...... σχέδιο, από την μία πλευρά συμμετέχετε σαν χορηγοί στην έκθεση DIANA καθαρά κυνηγετική έκθεση και το διαφημίζετε αυτό στους κυνηγούς και από την άλλη 5-6 ημέρες πριν την έναρξη της εκθέσεως , ρίχνεται και το αντικυνηγετικό σπορ.
Ειλικρινά τον υπεύθυνο πρέπει να τον προάγεται λόγο υψηλού δείχτη νοημοσύνης !!!! Εκτός αν τα διάφορα τμήματα σας λειτουργούν χωρίς καμία συνεργασία μεταξύ τους . Αυτό δείχνει μη σοβαρότητα σαν μεγάλη εταιρεία και ελπίζω η ίδια μη σοβαρότητα να μην επικρατεί και στην παραγωγή των προϊόντων σας !!!!!!!!!!
Βεβαίως με αυτό τον τρόπο καταφέρατε να εξαγριώσετε πάλι τον κυνηγετικό κόσμο, αλλά πιστεύω και την άλλη μεριά το ίδιο. Κύριοι οι άλλες εταιρείες παγωτών σας ευχαριστούν για τους πελάτες που τους δίνεται, γιατί βεβαίως το καταλαβαίνετε ότι σε κυνηγετικό σπίτι η φίλων δεν θα μπείτε.
Όπως και ότι αυτή την φορά θα έχετε οργανωμένη απάντηση και δυσφήμηση της εταιρείας σας από εμάς τους κυνηγούς, Το μόνο που με λυπεί είναι ότι είστε Ελληνική εταιρεία από τις πιο παλιές και είχα για εσάς άλλη ιδέα.
Πέππας Γιώργος
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΦΑΚΙΩΛΑΣ
Κύριοι, παρά την περυσινή σας διαβεβαίωση σε ότι αφορά τη θέση της εταιρείας σας για τους Έλληνες κυνηγούς, διαβεβαίωση η οποία αναγνώσθηκε σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας και δημοσιεύθηκε σε όλα τα έντυπα του κυνηγετικού χώρου, με θλίψη μου διαπιστώνω ότι επαναλαμβάνεται και φέτος η προβολή του ίδιου κατάπτυστου διαφημιστικού spot, που προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μας και την δική σας διαβεβαίωση στην οποία αναφέρομαι.
Επιπρόσθετα, πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία σας φέτος είναι χορηγός στην έκθεση "DIANA 2002", γεγονός που θεωρώ ότι είναι μια, εκ μέρους σας, προσπάθεια φίμωσης της φωνής διαμαρτυρίας των κυνηγών. Δυστυχώς, κατόπιν αυτών που αναφέρω πιο πάνω, με αναγκάζετε να χαρακτηρίσω τη στάση της εταιρείας σας τουλάχιστον διπρόσωπη και ιδιοτελή. Αν είχατε αντιληφθεί το ατόπημα σας και θέλατε να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας με μια τόσο μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού όπως είμαστε εμείς οι κυνηγοί, θα έπρεπε, παράλληλα με τη χορηγία σας, να μην προβάλετε ποτέ ξανά τη συγκεκριμένη διαφήμιση ή άλλη ίδιου, προσβλητικού για εμάς, περιεχομένου.
Επειδή δε, θεωρώ κατάπτυστη τη συγκεκριμένη πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία σας, είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω ότι θα τη γνωστοποιήσω στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των Συλλόγων (με σύνολο περίπου 5.000 μέλη) των οποίων τυχαίνει να είμαι μέλος και θα προτείνω προς ψήφιση τον αποκλεισμό των προϊόντων της εταιρείας σας όχι μόνο από τις οικογένειες μας, αλλά και από όποιον άλλο μπορέσουμε να επηρεάσουμε.
Τέλος, θα ήθελα να σας προτείνω (έστω και τώρα) την απόσυρση της συγκεκριμένης διαφήμισης, δημοσιοποιώντας παράλληλα και τους λόγους που σας ωθούν στη ματαίωση της προβολής της, διαφορετικά θα δοκιμάσετε δυσάρεστες εκπλήξεις στην "DIANA 2002". Την έκθεση που οι ίδιοι επιχορηγείτε.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΦΑΚΙΩΛΑΣ
Θ.Μπατσέλας , 30-3-2002
Αγαπητοί Κύριοι του παγωτού
Ομολογώ ότι η μεθοδολογία και η οργάνωση σας , επέτυχε να μετατρέψει σε παγωτό κάθε λογικά σκεπτόμενο κυνηγό. Οργανώνετε μια διαφημιστική εκστρατεία προώθησης ενός παγωτού ,βασισμένη σε μια ,επιεικώς βλακώδη , αντικυνηγετική εικόνα , την προβάλετε παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κυνηγών ,και χρηματοδοτείτε συγχρόνως μια έκθεση κυνηγετικών προϊόντων και δραστηριοτήτων.
Προφανώς θεωρείτε ότι οι κυνηγοί είναι τουλάχιστον ηλίθιοι ή τόσο μίζεροι ώστε να καταπιούν την προσβολή σας απέναντι τους ,επειδή θα ξοδέψετε κάποια από τα χρήματα σας για ενίσχυση της έκθεσης DIANA . Κύριοι της ΕΒΓΑ οι κυνηγοί δεν είναι μισθοδοτούμενοι, και σιτιζόμενοι με οικονομικές ενισχύσεις και κάθε είδους οικονομικά ανταλλάγματα ,όπως οι "επαγγελματίες οικολογούντες" που έχετε ως πρότυπα και ευφυώς προωθείτε.
Κύριοι δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά ,ούτε τα παγωτά σας.
Θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα ,αν έλθετε στην Έκθεση. Δεν χρειαζόμαστε ενισχύσεις από ανθρώπους που μας προσβάλουν και μας θεωρούν ηλίθιους .Μπορείτε να χρηματοδοτήσετε άνετα τις αντικυνηγετικές δραστηριότητες των επαγγελματιών "αντί" και των κάθε λογής "οικολογούντων". Αυτή είναι η άποψη κάθε κυνηγού, και μην νομίσετε ότι θα παραμείνουμε αδρανείς. Δεν θέλουμε τα προϊόντα σας, γιατί δεν απευθύνονται σε μας. Δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι όσο μας θεωρείτε.
Ούτε η απόσυρση και δημόσια έκφραση της συγγνώμης προς τους κυνηγούς όλης της Ελλάδας, δεν θα επανορθώσει τόσο εύκολα την προσβολή. Δεν εξαγοράζονται όλα με το χρήμα. Δεν είναι όλα μόνο κόστος και οφέλη όπως ,οι πανέξυπνοι ιθύνοντες σας, διαφημιστές και μη, νομίζουν. Υπάρχει η αξιοπρέπεια των κυνηγών ,που θίξατε επανειλημμένα και με απαράδεκτο τρόπο. Δεν μπόρεσα ακόμη να καταλάβω ,τους σοφούς εγκέφαλους αυτής της διαφήμισης. Τι επεδίωκαν με την προσβολή ενός συγκεκριμένου τμήματος του πληθυσμού? Έβγαλαν τα ψυχολογικά απωθημένα τους ? Θέλησαν να είναι στην επικαιρότητα ? Ενίσχυσαν τους κρατικοδίαιτους και μισθοδοτούμενους "οικολογούντες"? Περίμεναν δηλαδή ότι όλοι οι θιγόμενοι κυνηγοί , με φανατική μαζοχιστική διάθεση θα τρέξουν να αγοράσουν το προϊόν σας ?Η νόμιζαν ότι οι "καλοί" οικολόγοι-υπερασπιστές θα αγοράσουν τα παγωτά σας με τα κιβώτια?
Εκτός αν πραγματικά ήθελαν να διώξουν όλους τους κυνηγούς-πελάτες σας. Τότε πραγματικά ήταν πολύ πετυχημένη διαφήμιση. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους ανταγωνιστές σας. Επειδή εσείς δίνετε πολύ μεγαλύτερη σημασία στο χρήμα, απο εμάς τους απλούς κυνηγούς και επειδή μόνο τα οικονομικά αποτελέσματα σας ενδιαφέρουν ,θα σας απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο
Μιχαήλ Β. Μαντέλας
Κύριοι
παρακολουθώ τα τελευταία είκοσι χρόνια την πορεία της εταιρείας σας και γνωρίζοντας καλά σαν Διπλ. μηχανικός τις πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου που εφαρμόζετε ένοιωσα υπερήφανος σαν Ελληνας για την κατάκτηση της θέσης που έχετε στην δύσκολη αγορά του παγωτού.
Αλγεινή εντύπωση όμως μου προξένησε η αψυχολόγητη και προσβλητική διαφήμιση της ΕΒΓΑ, η οποία θεωρώντας τους κυνηγούς τουλάχιστον ηλιθίους προσπαθεί να προωθήσει κάποιο συγκεκριμένο παγωτό. Προσπαθώντας να δείξει ίσως κάποιο οικολογικό profile της εταιρείας θίγει με τελείως ανόητο τρόπο τους 300.000 κυνηγούς και τις οικογένειές τους. Αλήθεια οι "φωστήρες" του τμήματος marketing της εταιρείας σας δεν έχουν διδαχθεί ποτέ οτι η προώθηση κάποιου προϊόντος με τρόπο που θίγει άμεσα διάφορες κοινωνικές ομάδες έχει πάντοτε αρνητικά αποτελέσματα?
Η χορηγία προς την έκθεση DIANA μόνο ειρωνικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει, όταν ταυτόχρονα συνοδεύεται από επανάληψη της επίμαχης διαφήμισης. Δηλαδή πιστεύετε οτι οι κυνηγοί θα δεχθούν να υβρίζονται καθημερινά με την προβολή του spot για να πάρουν τα όβολα της χορηγίας? Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας σας.
Εν πάσει περιπτώσει είναι σίγουρο οτι η χορηγία σας θα απορριφθεί από τους διοργανωτές τη έκθεσης (αν δεν έχει γίνει ήδη). Μάθετε επίσης οτι το σύνολο των Ελλήνων κυνηγών αποτελείται από περήφανους ανθρώπους οι οποίοι λατρεύοντας τη Φύση επεμβαίνουν διαχειριστικά, κληροδοτώντας το θηραματικό κεφάλαιο ανέπαφο στα παιδιά τους. Τα οποία παιδιά τους βέβαια δεν θα τα ξαναδείτε ποτέ σαν πιθανούς πελάτες σας διότι δεν πρόκειται να συνδράμουν με τα χρήματά τους εταιρείες που υποτιμούν και χλευάζουν τις οικογένειές τους. Δεδομένου οτι δεν είστε μονοπωλιακή επιχείρηση θα δείτε σύντομα τα αποτελέσματα στους πίνακες των πωλήσεών σας και τους αντίστοιχους των ανταγωνιστών σας.
Με λύπη
Μιχαήλ Β. Μαντέλας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος μηχανικός ΑΠΘ.Μ.Sc
Y.Γ.: Μη ξεχάσετε να προάγετε τους εμπνευστές του spot. Θα διεκδικήσουν τον τίτλο των πλέον ανεγκέφαλων διαφημιστών στο προσεχές γκαλά της Ενωσης Ελληνικών Διαφημιστικών Εταιρειών.
Μιχάλης Μπουρτζόγλου
Κύριοι υπεύθυνοι του marketing - πωλήσεων της ΕΒΓΑ.
Αναφορικά με τη διαφήμισή σας - γελοιοποίηση των κυνηγών έχοντας εκτιμήσει τη προσφορά σας στις διατροφικές μας συνήθειες και του υψηλού επιπέδου των προϊόντων σας βρίσκομε στη δυσχερή θέση να διακόψω την αγορά των προϊόντων σας, διότι με την συγκεκριμένη διαφήμιση προσβάλετε εμένα ως μέλος της κυνηγετικής οικογένειας.
Κύριοι η δυσφήμηση των προϊόντων σας σίγουρα θα σας ενδιέφερε όπως και η μείωση των πωλήσεων σας. Να είστε σίγουροι ότι εγώ και η οικογένειά μου εάν δεν αποκαταστήσετε την αναφερόμενη κατάσταση δεν θα προβώ σε αγορά των προϊόντων σας όπως πιστεύω και από πολλούς της οικογένειας των κυνηγών.
Πρέπει να καταλάβετε ότι τελείωσαν οι εποχές που μπορείς να δυσφημείς κάποιους χωρίς να δέχεστε και τις επιπτώσεις από αυτό. Είμαι προσβεβλημένος διότι εξασκώ το κυνήγι νόμιμα και δεν δέχομαι ως πελάτης σας την ¨μαύρη¨ - διαφήμιση.
Aραγε εάν δυσφημούσαν τοιουτοτρόπως την εταιρεία σας η κάποιο προϊόν της ανέντιμα ενώ εσείς ήσασταν καθ' όλα νόμιμοι και ¨σωστοί¨ πως θα αισθανόσαστε; Κάπως έτσι αισθάνονται η πλειονότητα των κυνηγών, με την διαφήμισή σας και κύριοι οι κυνηγοί δεν είναι Ανταγωνιστές σας είναι Πελάτες σας.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας.