ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Διαμαρτυρία του "ΩΡΙΩΝΑ"

Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Αναγνωρισμένο Σωματείο, Εδρα: Αθήνα
Email: orion@orion.net.gr   www.orion.net.gr

  Αθήνα, 15/8/2002

Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α

Προς: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία

Θέμα: Η Νέα Ρυθμιστική

Κυρίες & κύριοι της Ορνιθολογικής,

Διαβάσαμε με έκπληξη το Δ.Τύπου της Οργάνωσής σας που αναφέρεται στη Νέα Ρυθμιστική για το κυνήγι. Ειλικρινά δεν βλέπουμε σε ποιό άρθρο ακριβώς της Κοινοτικής Νομοθεσίας αναφέρεστε και θεωρείτε οτι η νέα ρυθμιστική το παραβιάζει και μάλιστα... ωμά!

Η Οδηγία 79/409 για τα Αγρια Πουλιά που υπενθυμίζετε, εκτός του οτι είναι μια Οδηγία η οποία δεν αναφέρει πουθενά ρητά την απαγόρευση του κυνηγίου τον Φεβρουάριο, είναι και όπως καλά γνωρίζετε "υπό αναθεώρηση" λόγω των τελείως ανακριβών στοιχείων στα οποία στηρίκτηκε.

Τα πομπώδη λόγια σας οτι "το Υπ. Γεωργίας προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στην καταδίκη" είναι πλήγμα κατά την γνώμη μας στην αξιοπιστία της καλής Οργάνωσής σας. Αλλοίμονο αν ο κάθε Υπουργός αποφάσιζε εν γνώσει του τέτοια καταδίκη!!

Πρέπει να αναθεωρήσετε την "επιθετική" αυτή τακτική σας η οποία μάλλον εκπορεύετε από ολιγομελή ομάδα της Οργάνωσής σας, και να προσπαθήσετε να βρούμε κοινούς δίαυλους επικοινωνίας και συνεργασίας για την ουσιαστική προστασία της φύσης και των πουλιών και οχι να διολισθαίνετε σε ανακοινώσεις μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. Γνωρίζουμε οτι υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη σας αρκετά άτομα που δεν συμφωνούν με αυτήν την ατέρμονη και στείρα αντιπαράθεση με τους κυνηγούς.

Την ώρα που σε όλο τον πλανήτη οι μεγάλου κύρους Οικολογικές Οργανώσεις έχουν κατανοήσει τον σπουδαίο, πρωτεύοντα και αναγκαίο ρόλο των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη σωστή και αποτελεσματική διαχείρηση των βιοτόπων, εσείς παραμένετε "δέσμιοι" απηρχειωμένων αντιλήψεων.

Ελπίζοντας σε μια μελλοντική συνεργασία....

ΩΡΙΩΝ