ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΗ Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗΣ του ΩΡΙΩΝΑ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗΣ του ΩΡΙΩΝΑ

Η Κυνηγετική οικογένεια δέχεται τα τελευταία χρόνια, άδικες επιθέσεις. Η δυσφημιστική εκστρατεία των διαφόρων "οικολογικών" οργανώσεων, συνεπικουρούμενη από κάθε λογής "δημοσιογράφους" εφημερίδων και τηλεόρασης, διαμορφώνουν με την πάροδο του χρόνου μια απεχθή εικόνα για τον κυνηγό και το κυνήγι, συκοφαντώντας και διαστρεβλώνοντας κάθε τι που έχει σχέση με το αγαπημένο μας κυνήγι και αμαυρώνοντας την παραδοσιακή και γενικά αγαπητή στον κόσμο έννοια του λεβέντη κυνηγού.

Προβάλλονται και παρουσιάζονται στο κοινό από τα Μ.Μ.Ε. αβασάνιστα, τα "έργα" των οπλοφόρων, σαν να πρόκειται για ενέργειες νομίμων κυνηγών, ενώ ποτέ σχεδόν δεν έχουν προβάλλει τις παρεμβάσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Ποτέ δεν βρίσκονται εκεί όταν οι κυνηγοί προστατεύουν και ταΐζουν τα πουλιά στις βαρυχειμωνιές, ούτε προβάλλουν τα έργα βελτίωσης των ενδιαιτημάτων τους, τις απελευθερώσεις ειδών της Ελληνικής πανίδας, και το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά γίνονται με χρήματα των κυνηγών.

Δυστυχώς ακόμη και στα σχολεία έχει ξεκινήσει από χρόνια μια προπαγάνδα εναντίον του κυνηγιού, με σχετικά βιβλία και εκδηλώσεις, με σκοπό να διαμορφώσουν αντικυνηγετική συνείδηση στα παιδιά μας.

Δυστυχώς ως κυνηγετική οικογένεια δεν καταφέραμε να αποκρούσουμε ούτε την εναντίον μας οργανωμένη προπαγάνδα ούτε τη σαφή αντικυνηγετική στάση των υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι κυνηγοί αισθάνονται ότι "τρέχουν" πάντα πίσω από τις εξελίξεις και ποτέ δεν κατάφεραν να προλάβουν, να εμποδίσουν ή να απαντήσουν πειστικά σε όλη αυτή τη προπαγάνδα.

Το μέλλον του κυνηγιού όπως το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας είναι αβέβαιο.

Εκφράζοντας την ανησυχία μας για το μέλλον της θήρας στη χώρα μας, κάποια άτομα τον Ιανουάριο του 2002 προχώρησαν στην ίδρυση ενός φορέα που θα προσπαθήσει να αντισταθεί με κάθε μέσο και προς πάσα κατεύθυνση σε κάθε αντικυνηγετική ενέργεια ή προπαγάνδα. Ως παράλληλοι στόχοι τέθηκαν τόσο η διάδοση της ηθικής του κυνηγίου στην κοινωνία όσο και η εμπέδωση της οικολογικής και κυνηγετικής συνείδησης από τους κυνηγούς

Ο φορέας αυτός είναι ο Όμιλος "ΩΡΙΩΝ - το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ" και τα ιδρυτικά του μέλη, προέρχονται από την κυνηγετική λίστα αλληλογραφίας στο Internet.

Καλούμε όλους τους Κυνηγούς που αγωνιούν για τις μελλοντικές αλλαγές και εξελίξεις στα κυνηγετικά θέματα και συμφωνούν με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Ομίλου μας, να συμπαρασταθούν σ' αυτή την προσπάθεια και να εγγραφούν μαζικά στον κατάλογο των μελών μας. Απαραίτητη προϋπόθεση η δυνατότητα πρόσβασης και επικοινωνίας μέσω του Internet.

www.orion.net.gr