ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών
Διαβούλευση σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς







Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δολοφονεί το κυνήγι
Συμμετοχή του Ωρίωνα στην Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη
Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Κυνηγίου στην Αθήνα

Το Σάββατο 3/6/2006 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη για την καταγραφή της κυνηγετικής κάρπωσης στις χώρες της Ευρώπης. Στη διάσκεψη συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κυνηγίου (FACE), κυνηγετικοί και οικολογικοί φορείς, πολιτικοί κ.ά.

Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε επίσημα στη διάσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης της Κ.Σ.Ε, από δύο μέλη του ΔΣ, τον Μίλτο Φακιώλα (Πρόεδρο) και τον Χρήστο Μαγδαληνό (Ταμία). Ευχαριστούμε την ΚΣΕ για τη σχετική πρόσκληση και φιλοξενία στη διάσκεψη.

Ευχόμαστε ολόψυχα η προσπάθεια εξάπλωσης της καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης σε όλες τις χώρες μέλη της FACE να ευοδωθεί και να επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα προς όφελος του κυνηγίου και της φύσης. Ασπαζόμενοι την άποψη ότι η καταγραφή της κυνηγετικής κάρπωσης αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων των κυνηγών, ενημερώσαμε τα μέλη μας για τα θέματα και τα συμπεράσματα της διάσκεψης. Επίσης, τα δεδομένα κάρπωσης των μελών μας -που συλλέγονται ηλεκτρονικά σε ετήσια βάση- θα παραχωρηθούν στην επιστημονική ομάδα του προγράμματος Αρτεμις για περαιτέρω ανάλυση.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε τα συγχαρητήρια και προς την επιστημονική ομάδα του προγράμματος Αρτεμις. Ειδικότερα, τον κ.Χρήστο Θωμαϊδη, τον κ.Θεοφάνη Καραμπατζάκη και όλους όσους δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το εγχείρημα.

Καλούμε και εμείς όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να συμπληρώνουν ανελλειπώς το ερωτηματολόγιο Αρτεμις συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην κοινή προσπάθεια.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια-συγχαρητήρια επιστολή που στείλαμε στην ΚΣΕ:

Ω Ρ Ι Ω Ν  - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2,  15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr   orion@orion.net.gr
Αθήνα, 7/6/2006

  Προς:
    Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος
    Φωκίωνος 8 & Ερμού, 105 63 Αθήνα
    Τηλ: 210-3231271, Fax: 210-3222755
    Mail: info@ksellas.gr, associates@ksellas.gr
Κοινοποίηση:
    Κυνηγετικοί Φορείς και ΜΜΕ

Θέμα: Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Αθήνας

Αγαπητέ Κύριε/Κυρία

Ο Σύλλογός μας σας ευχαριστεί ιδιαίτερα για την ευγενική σας πρόσκληση στη "Διάσκεψη των Αθηνών" που οργανώσατε με επιτυχία το Σάββατο 3/6/2006 στο ξενοδοχείο Ledra Marriott.

Ευχόμαστε ολόψυχα η προσπάθεια εξάπλωσης της καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης σε όλες τις χώρες μέλη της FACE να ευοδωθεί και να επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα προς όφελος του κυνηγίου και της φύσης. Ασπαζόμενοι την άποψη ότι η καταγραφή της κυνηγετικής κάρπωσης αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων των κυνηγών, δεσμευόμαστε ότι τα μέλη μας θα ενημερωθούν άμεσα για τα θέματα της διάσκεψης αυτής. Επίσης, τα δεδομένα κάρπωσης των μελών μας -που συλλέγονται ηλεκτρονικά σε ετήσια βάση- θα παραχωρηθούν, αν είναι επιθυμητό, στην επιστημονική ομάδα του προγράμματος Αρτεμις για περαιτέρω ανάλυση.

Δεχθείτε λοιπόν τα συγχαρητήρια μας για την άψογη διοργάνωση της διάσκεψης και την ελπίδα μας για στενότερη συνεργασία στο μέλλον.

Για το ΔΣ του Ωρίωνα
Με εκτίμηση,
O Πρόεδρος


Μίλτος Φακιώλας
ΩΡΙΩΝ - Το Δίκτυο των Κυνηγών Ο Γ.Γραμματέας


Νίκος Παπαϊωάννου